Skottlossning i centrala Älvsjö, höstmörker och ungdomsgäng som hänger ute på grund av corona. Många av oss kan uppleva otrygghet dessa dagar, och det är olika vad vi reagerar på. Men har vi verkligen anledning till oro?

Jag blev nyfiken på hur brottsstatistiken ser ut i Älvsjö, hur utvecklingen har varit de senaste åren samt under corona, och hur vi alla kan bidra till att göra området ännu tryggare.

Avsnittet börjar med en telefonintervju med kommunpolis Felicia Alonzo vid Globen, som jobbar med förebyggande trygghetsarbete i området och har kontakt med grannsamverkansgrupper i Älvsjö bland annat. Hon berättar om utveckligen den senaste tiden och vilka farhågor hon och polisen har.

Moa och Darinka i en solig studio.

Två fältassistenter, Moa Agnebrik, socionom och Darinka Medina, folkhälsovetare, gästar studion och vi pratar ungdomsgäng och häng, om hur tonårsföräldrar kan få bättre koll på sina barn, samt hur alla vuxna kan bidra till en ökad trygghet i våra områden. Fältassistenterna berättar även om hur de själva jobbar förstås.

Här kommer länkar som jag hänvisar till i avsnittet – så att ni lätt ska hitta rätt!

Om du klickar här kommer du till Stockholms stads sida, där du kan ladda ner appen Tyck till, där du kan anmäla nedskräpning och liknande.

Här kommer du till fältarnas Facebooksida, där du hittar deras kontaktuppgifter bland annat!

Jag har också glädjen att berätta att detta avsnitt sponsras av United Hair Spa, en ny salong och spa som öppnar den 1 november på Elsa Borgs gata 65. Här kommer det finnas ett brett utbud av skönhetsbehandlingar och även yoga och meditation. Älvsjöpoddens lyssnare får 20 procent rabatt fram till den 31 december på United hairs behandlingar, genom en speciell kod som du får höra i början av det här avsnittet! Sedan går det bra att klicka här på ”boka tid”, välja behandling och skriva in koden i fältet ”värdekod”.

Boka tid

Är du lokal företagare och vill sponsra ett avsnitt av Älvsjöpodden, eller kan tänka dig ett längre samarbete? Hör av dig på eniko@alvsjopodden.se eller ring 0702-251919! Det är sponsorer och swishande lyssnare som gör att jag kan fortsätta producera Älvsjöpodden, vilket jag så gärna vill göra!

Glöm inte att berätta om Älvsjöpodden för grannar och vänner i Älvsjö – kanske behöver du också berätta var man hittar poddar för dem som ännu inte börjat lyssna! Stort tack för att du bidrar till att sprida podden! <3

Nedan följer diagram på brottsstatistik. Det är antal anmälda brott i postort Älvsjö – för att illustrera utvecklingen för olika brottstyper lokalt. År 2020 är ju inte slut än, därför är sista spalten eller punkten ej korrekt för hela året, även om det är en fingervisning då bara 2,5 månad återstår.
Källa är polisen Globen, stort tack till dem för snabbt jobb med att leverera statistiken jag beställt!

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *