Nu är programmet om Älvsjö scoutkår färdigt – ett önskat och efterlängtat poddavsnitt för många!

Hur länge har Älvsjö scoutkår funnits? Hur många scouter finns det i Älvsjö och vad gör de egentligen i sitt gröna hus vid Långsjö torg? Allt detta tar vi reda på, och lite till!

Robert Pettersson, scoutkårens ordförande, gästar Älvsjöpoddens studio i programmet. Men vi beger vi oss också ut till det gröna scouthuset ”Bygget”, där vi får en jättefin guidning av äventyrarscouterna Anni Holmgren och Stina Nilsson Alm. Häng med in du också!

Ni får även höra en del nutidshistoria i detta avsnitt – när Jonas berättar om Långsjöbadet i sin historiehörna. Flera av er har nog säkert varit där och tagit ett dopp i år redan. Här får du reda på bland annat när badet grundades och vilka fiskar som trivs i vattnet.

Sist men inte minst: det blir sommaravslutning för Älvsjöpodden nästa söndag, den 28 juni, här på Långbrodalsvägen 28A kl 14-16. Det är öppet hus, fika och försäljning av Transsylvanska ”rullbullar” som programledarens son Aron bakar – läs mer i detta Facebook-evenemang. Medlemmar i stödföreningen Älvsjöpoddens vänner får självklart fin rabatt på fika och rullbulle!

Det kommer också ges tillfälle att prata om Älvsjöpodden och framtida program – och även säga några ord i podden för den som vill. Ingen anmälan krävs, men anmäl er gärna ändå i facebookevenemanget, så vi har lite koll. Kommer för många samtidigt kan det bli lite väntan (med fika), på grund av fortsatt corona-försiktighet. Varmt välkomna, hoppas vi ses!

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *