Om man får lov att vara helt subjektiv som journalist någon gång, så får det kanske handla om trädgårdar i Älvsjö <3 Jag har nämligen en favorit, fast jag medger att jag inte sett så väldigt många trädgårdar än, så urvalet kan ifrågasättas. Men min fd chef och vän Eva Berlins trädgård på Herr Stens väg får mig att tappa andan varje vår! 

Här vill jag nu därför dela en rad vackra bilder från Evas trädgård med er. Jag vet att hon visade sin trädgård i samband med trädgårdsvisning här i Älvsjö tidigare år, så kanske har några av er redan varit där. Det här bilderna togs en solig men kylig dag för någon vecka sedan – när alla tulpanerna ännu stod i full blom! Trädgården är som en enda stor rabatt med prunkande växter av många slag, och flera små rum. Eva hämtar inspiration från bland annat trädgårdar i England som hon har besökt.

Apropå trädgård har jag också med stor glädje konstaterat att intresset är stort här i Älvsjö, inte minst av lyssningarna av Älvsöpoddens trädgårdsavsnitt att döma (längst ner på den här sidan kan du spela upp trädgårdsavsnittet). Har du inte lyssnat på den än, gör det i helgen! Där ger trädgårdsmästaren Karåla Dahlbom massa bra tips, som passar både nybörjaren och den mer vana trädgårdsentusiasten.

Roligt är att det nu också bildats små trädgårdssällskap i området här i Älvsjö/Herrängen/Långbro – för att utbyta erfarenheter, tips och råd om trädgårdsodling (länk till facebookgruppen klicka här). På lördag ska vi ses för första gången några stycken i närområdet, just på Herr Stens väg. Det ser jag fram emot! Säkert blir det fler inslag i Älvsjöpodden om trädgårdsarbete och odling även framöver.

Den här veckan hann jag inte få klart veckans avsnitt av Älvsjöpodden i tid till idag, men hoppas bli klar under helgen. Den är spännande och lite annorlunda denna gång: handlar om en kulturvandring i Älvsjö, tillsammans med etnologen och museipedagogen Åse Ahlstrand. Den spelade vi in på inte mindre än 11 platser här i Älvsjö. Därför krävs det ett gediget redigeringsarbete som tar lite längre 🙂 Men håll ut, snart kommer den och då kan du också följa med på kulturvandringen!

Ha en fin helg så länge!

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *