Nu är det ordnar och medaljer för hela slanten i Älvsjöpodden! Så kan det bli när en Älvsjöpoddare råkar vara gift med Sveriges enda ordensamanuens. Synd bara att min man, Jonas, är så sparsam med kungaskvaller. 🙂 Men ni ska ändå få träffa honom lite, och höra vad han egentligen gör på Slottet på onsdagar. Och utöver vad en ordensamanuens gör får ni också reda på vilka ordnar och medaljer som delas ut i Sverige, bland mycket annat.

Avsnittet handlar inte bara om kungliga ordnar och medaljer utan även andra ordenssällskap. Vill ni ha ett gott skratt kan ni lyssna 17.50 minuter in i avsnittet – där handlar det om Bastuorden! ”Varför ska man ha en orden, istället för en bastuklubb?” Och är inte det här med ordnar lite traditionellt och manligt egentligen?

Jonas ska också få en egen liten del i varje Älvsjöpoddsavsnitt framöver, ”Jonas historiehörna” där han kommer berätta lite om Älvsjös historia i varje avsnitt.

I slutet av det här avsnittet berättar vi också lite om nystartade föreningen Älvsjöpoddens vänner! Vill du hoppa direkt till stycket om föreningen kan du lyssna på de sista fem minuterna.

Där kommer du även få höra lite om nästa veckans avsnitt! God lyssning!

Vill du läsa mer om ordnar och medaljer på Jonas blogg? Här kommer du raka vägen dit och hittar även kontaktuppgifter om du vill ställa någon fråga direkt till honom efter veckans avsnitt.

På Jonas Arnell-Szurkos webbplats www.arnell.cc hittar du mer faktaorienterad information om ordnar och medaljer.

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

En tanke på “Från prins Valiant till ordensamanuens”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *