Vilka berättelser döljer ett gammalt badhus? Rätt många faktiskt. Några av dem får du lyssna på i det här avsnittet av Älvsjöpodden. Vi besöker förstås Karin och Mikael Beckman Thor (på bild ovan) som bor i badhuset sedan 90-talet. Hör deras berättelse om hur det var att renovera en ”urblåst industrilokal” i förfall till en bostad. Att komma till Älvsjö och ta över ett hus som varit omtyckt både som badhus och föreningslokal var inte helt enkelt. Men konflikter och svårigheter till trots gick det väldigt bra till slut.

Lyssna på Sven Åström, född och uppvuxen i Älvsjö på 40-talet, berättar om hur det var att bada i badhuset varje vecka, när badrum ännu saknades i många hus.

Sven Åström.

Älvsjöbon Catarina Markowicz berättar om när hon besökte badhuset på 80-talet när det fungerade som förenings- och kulturhus, och hur hon också firade sin 40-årsfest i badhuset!

Catarina Markowicz.

Du får veta varför det behövdes byggas badhus på 1920-talet i Älvsjö, hur Brännkyrkokriget om vatten och avlopp gick till, hur det kan gå till när man försöker renovera ett badhus i förfall och hur det går till när lite för glada, festande Älvsjöbor måste jagas ut ur huset efter en helkväll. Bland mycket annat förstås…

Lyssna på första avsnittet i Älvsjöpoddens hus-serie – sprid gärna och dela. Kom gärna med synpunkter, ris och ros, och hör av dig om du har input till kommande avsnitt i serien! I början av avsnittet berättar vi mer om vilka hus som står näst på tur.

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *