Älvsjöpoddens ”hem”, Långbrodalsvägen 27A, som kommer var ett av husen som kommer berättas om i Älvsjöpoddens nya serie 2021.

Älvsjöpodden öppnar dörrarna till ett nytt och annorlunda år. Med de (ekonomiska) förutsättningar som finns, kommer inte programmet kunna produceras med samma intensitet som förra året, tyvärr. Men Älvsjöpodden hoppas ändå överleva corona, och kanske med tiden hitta samarbetspartners/sponsorer som gör det möjligt att öka på produktionstakten igen, och göra flera olika typer av program och serier om Älvsjö.

Hur blir då år 2021? Jag har funderat på några olika förslag, men det är framförallt en idé som slagit rot:
Att under 2021 producera en hus-serie på SEX avsnitt. Dessa ska alltså handla om sex olika, gamla hus i Älvsjö och deras historia. Avsnitten ska inte bara handla om själva byggnaderna, utan också rymma berättelser om livet i dessa hus och om människorna som bott där.

Dessa hus kan vara privatbostäder eller andra hus som ni lyssnare, Älvsjöbor, är nyfikna på. Jag har några funderingar också, och ett är redan klart: Huset som jag bor i här på Långbrodalsvägen 27A, som är ett av Älvsjös äldsta bostadshus (byggår 1907) och Älvsjöpoddens hem (se bild)

Och nu till frågorna: Vilka fem hus ska jag välja? Vad tycker du? Bor du själv i ett hus som kan vara intressant att berätta om? Eller går du ofta förbi något hus som du undrar över?

Jag kan tänka mig att samarbeta med olika personer som har kunskap om något hus och dess historia i den här serien. Har du något spännande att berätta? Är du duktig på kulturhistoria/släktforskning och vill bidra till serien på något sätt? Hör av dig!

Ser fram emot att höra ifrån er! Vill du vara med och sponsra hus-serien? Varmt välkommen att höra av dig! Första avsnittet är planerat att sändas i mitten av mars.

Vi hörs snart!

PS Du vet väl om att Älvsjöpodden finns på Patreon (klicka här)? Blir du månadsgivare har podden en mycket större chans att fortsätta produktionen och utvecklas! Tack för ditt stöd! <3

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *