Baloo, en nio veckor gammal Australian shepherd-valp, ägs av Caroline Lindholm som berättar mer om hundägarskapet i avsnittet!

Coronavalpar har redan blivit ett begrepp i tiden, och även här i Älvjsö har flera familjer skaffat en liten hund nu när hemarbete blivit vardag för många. Även för dem som haft hundar tidigare betyder promenaderna och de sociala kontakterna kring hundarna extra mycket dessa dagar.

Det finns även praktiska ämnen att lyfta kring hundägarskap i Älvsjö, som rastgårdar, hundmöten, nedskräpning, till exempel. Ett starkt önskemål både från hundägare och andra är en rastgård vid Älvsjöskogen. Jag har pratat med Johan Nilsson (M), en av stadsdelens styrande politiker om frågan – lyssna på sammanfattning av samtalet i början av avsnittet!

Älvsjöpodden har förstås träffat många hundägare, intervjuat några och haft mejlkontakt med ännu fler. Ni får lyssna på Caroline Lindholm, som skaffade sin första hundvalp i somras, men som snart därefter förlorade den i en sjukdom. Nu har hon en fantastiskt fin liten valp igen – Baloo, en australian shepherd (bild ovan). Hon har även startat en Facebooksida för hundägare som vill aktivera och träna sina hundar (klicka här).

Ni får träffa några, Hans, Gerd och Kalle, i trevliga ”Älvsjöskogens hundar”-gänget (klicka här), som promenerar i skogen kl 13 varje dag. Efter det berättar Kristoffer Albinsson om sin Jack Russel-terrier som heter R2.

Emelie Ström, som arbetar som hundägarstödjare, ger oss efter det sina bästa tips och vi pratar också en del om ”hund-vett och etikett” med henne. Missa inte det!

Jonas historiehörna handlar om något helt annat än hundar, nämligen om ett gammalt rött hus – Godtemplargården – på Trumslagargatan! Lyssna så får du veta mer om detta spännande hus, cirka 40 minuter in i programmet.

Till sist – stort tack för alla bidrag i olika former! Lyssna och njut nu av bilder på alla fina Älvsjöhundar! Först kommer bilder på dem som är med i programmet, ihop med sina ägare. Sedan följer bilder ni har skickat in på era hundar! Har du missat möljigheten men vill vara med – skicka en bild till eniko@alvsjopodden.se med uppgifter om er hund, så kan jag lägga in bilden!

God lyssning!

Älvsjöpodden sponsras av United Hair Spa, salong med ett brett utbud av skönhetsbehandlingar och yoga. Lyssnare får 20 procent rabatt fram till den 31 december på United hairs behandlingar, genom en speciell kod som du får höra i början av det här avsnittet! Sedan går det bra att klicka här på ”boka tid” nedan, välja behandling och skriva in koden i fältet ”värdekod”.

Boka tid

Vill du sponsra Älvsjöpodden? Hör av dig på eniko@alvsjopodden.se!

Caroline Lindholm med Baloo.
Mitt under inspelning kom även Carolines granne Maria, med beageln Harry, snart ett år.
Hans, Gerd och Kalle, Älvsjöskogens hundar-gänget med sina fina vänner.
Emelie Ström med Welsh springer spanieln Zpirah.

Dvärgpudeln Allis, 6 år, ute på promenad.
Peggy, en 1,5 års blandras-prinsessa som bor i Örby.
Dvärgschnauzer Majken, alias Prinsessan på Ärten, 13,5 år. Bor i Långbro Park.
Mio, en Australian shepherd, i Älvsjöskogen. Han är snart 5 månader och bor på Långsjöhöjden. Han älskar människor, andra människor, skogen, vatten och lek.
Colin, adopterad från Irland för ett år sedan. Han är 1 år och 7 månader, och en blandning mellan foxhound, coonhound och lite okända.
Bosse, 7-årig Dansksvensk Gårdshund, fotograferad vid Långsjön. Boende i Älvsjö.
Welsh springer spanieln Zpirah, bor i Solberga.

Tyra, en golden retriever, 7 år.
Smilla, fem månader gammal Malteservalp.
Qujo, finsk lapphund, är 4.5 år och bor i Solberga. Han tillhör kenneln Samerajerna’s som matte Frida och hennes familj driver.
Hedi, Älvsjöpoddens egen Irish softcoated wheaten terrier-valp, fem månader. Busig men också lättlärd och duktig. Väldigt snäll och alltid leksugen.
Hedi och labradoodeln Sammy, fyra år, i full lek!
Hedi med bästisen Luna, lika gammal, fem månader gammal cockerpoo-valp.
Hedi på besök i hundrastgården i Fruängen. Så kul att träffa andra!
Hedi utforskar den påbörjade ”hundrastgården” vid Älvsjöskogen med en kompis.
alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *