Årets bokmässa har just avslutats och jag kan bara inte låta bli att spela in ett kort avsnitt om böcker! Veckans avsnitt skulle egentligen handlat om tryggheten/otryggheten i Älvsjö – men det får vänta någon vecka tills jag får tag i rätt personer och statistik.

Daniel Lagerkvist, bibliotekarie i Älvsjö.

Jag har istället besökt Älvsjös bibliotek som har öppnat igen efter coronastängningen, och fått lite boktips av bibliotekarien Daniel Lagerkvist.

Och så bor det ju massa intressanta författare i Älvsjö också! Bara i min närmaste bokhylla hittar jag fyra böcker som är skrivna av Älvsjöbor. Två av dem är på ingång som poddgäster i höst, Micael Dahlen och Elaine Eksvärd. Lisa Förare Winbladh har jag redan intervjuat i det allra första poddavsnittet, lyssna gärna på det också, du hittar det här genom att klicka här! (om du inte redan gjort det)!

Jonas historiehörna handlar förstås om böcker också – lite bibliotekshistoria i stort och i Älvsjö förstås. Missa inte det!

Sist men inte minst: skriv gärna ett mejl med ditt bästa boktips på eniko@alvsjopodden.se, så läser jag upp dem i podden nästa gång!

Ha en härlig bokhöst! <3

PS Älvsjö bibliotek har öppet varje dag utom söndagar, med start den 5 oktober! Fram till dess är det stängt tisdagar och torsdagar. Klicka här för öppettiderna!

PPS Alla seminarier från årets bokmässa finns att lyssna på här (klicka), gratis! Du behöver skapa ett konto först bara.

Verk av några författare som bor i Älvsjö: Lisa Förare, Elaine Eksvärd, Fatima Bremmer och Micael Dahlen.
Här är mina två senast lästa bästa – och dessa är nu inslagna och utdelade i två brevlådor i Älvsjö. Tillsammans med ett budskap – lyssna på Älvsjöpodden och dela också med dig av böcker och boktips till grannar!
alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *