Åsa Älmeby Thorne, Lennart Bengtsson, Sanna Hagman och Joakim Dahlberg berättar om sin vardag och omvärld under coronatider.

Den här tiden går ingen obemärkt förbi. Alla påverkas vi på olika sätt, beroende på hur gamla vi är, vilken bransch vi jobbar i och hur vår situation i övrigt ser ut.

Jag har träffat fem rätt olika Älvsjöbor och fått höra deras berättelser deras vardag under coronatiderna. Hur ser familjelivet och arbetslivet ut dessa dagar?

Fyra personer finns med i detta avsnitt och den femte personen, barnmorskan Maja Ullberg, fick ni träffa i förra veckans avsnitt. Lyssna gärna på henne också, om ni inte gjort det än! Hon står verkligen mitt i stormen just nu!

Det här är ett extra långt avsnitt Älvsjöpodden bjuder på, som får räcka över hela påsken! Jag tror att många av er kommer kunna känna igen er i någon eller flera av dessa personers berättelser.

Avsnittet kommer också att följas upp om några veckor. Vill du själv vara med och berätta hur corona har påverkat dig? Hör av dig på: eniko@alvsjopodden.se

Här kommer lite hållpunkter – en liten guide till avsnittet.
God lyssning!

Min 0-3.50 Intro, lite mer om avsnittet

Min 3.50-17.30 Åsa Älmeby Thorne – skådespelare

Åsa berättar bland annat om hur hon repeterar över FaceTime och filmar med telefonen. ”Man utvecklas, hittar nya sätt”, säger hon.
Hon märker också mycket mer av den tunga trafiken på Älvsjövägen, nu när hon är hemma mer. Och mycket mer trädgårdsjobb blev gjort: ”Jag har klippt halva häcken”, säger hon med ett skratt. Lyssna gärna på mer!

Min 18.00-33.00 Lennart Bengtsson – ledare av ”Grannsamverkan 125”

Lennart Bengtsson är en mycket aktiv pensionär som bland annat håller i mejlgruppen ”Grannsamverkan 125”. Han var på Teneriffa när krisen började och var även på en resa till Prag därefter. De senaste veckorna har kontakterna med omvärlden blivit mycket mer begränsade. ”Vi håller oss på plats nu med vår lilla katt”, berättar han.

Min 33.30-48.00 Sanna Hagman, yogalärare och kommunikatör

Hon har flyttat ut sin yogaverksamhet på altanen, vilket har fungerat utmärkt. Mycket av arbetet sker via Skype. ” Vi har till och med haft AW på Skype”, berättar Sanna Hagman. De första hemmaveckorna var barnen också sjuka vilket har frestat på, men familjen försöker ta förändringarna med ro. Men visst är det också konstigt med den sociala distansen: ”Att inte kramas och röra varandra längre är jättekonstigt”, säger Sanna Hagman.

Min 48.20-1.02 Joakim Dahlberg, konsult och ordf. Älvsjöföretagarna

Joakim Dahlberg berättar att många Älvsjöföretag har det tufft dessa dagar, men att flera också har fått hitta nya vägar till försörjning. ”Jag ser och hör en hoppfullhet också. Vi får in många frågor om vi också kan hjälpas åt” berättar Joakim Dahlberg, som genom sin roll som ordförande för Älvsjöföretagarna har haft kontakt med många medlemmar i närområdet de senaste veckorna. Hör mer om detta och hur Joakim Dahlberg själv märker av krisen i sin egen verksamhet!

Min 1.02-1.04 Lite avslut-snack efter intervjuerna

Min 1.04-1.08 Så har Enikös egen familj och Älvsjöpodden påverkats av corona
Hur hanterar ”Bonusfamiljen Annorlunda” den här smittan? Och vad händer nu med Älvsjöpodden?

Min 1.08- 1.11 Jonas Historiehörna
Vem var egentligen ”Den siste riddaren” som gett namnet till ”Sista riddarens väg” i Älvsjö? Missa inte premiären av Jonas Arnell-Szurkos nedslag i Älvsjös kultur och historia!

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *