Det är speciella tider vi lever i, och mitt i stormen står vårdpersonalen. De ska behålla lugnet och ge oss trygghet. Samtidigt åker de till jobbet varje dag lite ”med livet som insats” som barnmorskan Maja Ullberg beskriver det. Det är ingen överdrift. Hon har nämligen även hjälpt coronasmittade kvinnor att föda barn den senaste tiden.

Hon berättar om allt detta, om sina tankar sin situation som sjuksköterska och barnmorska på Huddinge sjukhus förlossning i dagens läge. Om dilemman som både personal och patienter ställs inför. Om en tuff arbetsmiljö, skyddsutrustning som ibland känns otillräcklig och om all osäkerhet som en ny sjukdom innebär.

”Varje gång jag kommer till jobbet kan riktlinjerna ha ändrats”, säger Maja Ullberg.

Maja Ullberg skulle ha varit en av sex röster i ett avsnitt om hur Älvsjöbor hanterar coronkrisen. Men så fort hon började prata blev det tydligt att hennes berättelse måste få stå för sig själv. Och också att jag som programledare inte kommer vilja redigera eller klippa ner det här samtalet mycket.

Lyssna gärna! Maja Ullbergs röst kan ge oss alla bättre förståelse för vårdpersonalens situation och behov i detta krisläge. Och hon ger även oss vägledning om hur vi bör agera för vårdpersonalens bästa.

alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *