1. Älvsjöpodden möter: Lisa Förare Winbladh

En trevlig stund och ett långt samtal. Så var det när Lisa Förare Winbladh gästade Älvsjöpodden för snart tre veckor sedan. Sedan har jag klippt lite i ljudfilerna, lagt till jingel, och sist men inte minst, lagt in lite snack i början och slutet också. Första avsnittet fick ta lite extra tid, det går inte så fort med allt tekniskt i början. Samtidigt vill jag inte heller klippa för mycket, det är också skönt att låta samtalet ta plats, även om det ibland tar krokiga vägar.

Det härliga med Lisa, förutom att hon är en klok person med stort hjärta, är att hon ibland pratar lika vackert som hon skriver. Smaka bara på meningen: ”Så blev det här dammkornet en väldigt spretig och yster berättelse om det hemliga livet i Älvsjö.” Visst vill du höra mer?

Samtalet handlar om karriären, hur och varför man blir matskribent och sedan skönlitterär författare. Om vardagen i Älvsjö, klimathotet och ett rött tegelhus nära Långsjön, som även har öppnat dörrarna för en ensamkommande extrason. Och som visst också har Älvsjös mest vanvårdade trädgård. Men det är inte trädgården rubriken handlar om. ”Vad ska grannarna säga i Långsjöhöjden?” frågade sig Lisa när hon placerade en otäck sekt på Långsjöhöjden i sin skräckroman Varken.

PS I framtiden kommer det inte gå så lång tid mellan intervju och färdigt poddavsnitt, hoppas kunna köra om inte samma dag så i alla fall samma vecka.

Inspelningsdagen. Med radioläraren Tomas Jennebo och Lisa Förare Winbladh åt den nya poddaren en riktigt god lunch på Herrängens gård.

#lisaförare #varken #älvsjö #älvsjöpodden

Lisas bok ”Varken” med karta över de skräckiga delarna av Älvsjö.
alvsjopodden
eniko.arnell.sz@gmail.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *